O tym już było.Bardzo dobry. Fozzie podobał Ci się ten film o którym pisałem?guslarenko pisze:oglądał ktoś prestiż?
w filmie występuje david wielkoźrenicy bowie, ale nie to jest wyznacznikiem jakości tego filmu. Polecam
Filmowo
Re: Filmowo
- Fozzie
- The Top
- Numer gadu-gadu: 0
- Kontakt:
tak, tego typu "westerny" są praktycznie jedynymi, jakie oglądam (oprócz Truposza, rzecz jasna :) )sławekg pisze:Fozzie podobał Ci się ten film o którym pisałem?
- AgentCooper
- Concert - The Cure Live
A "Dawno Temu w Ameryce" ??? Absolutnie kultowy spaghetti western Sergio Leone z genialną muzyką Ennio Moricone. Bez tego filmu image Fields Of The Nephilim też zresztą pewnie wyglądałby inaczej. Początkowa scena oczekiwania na pociąg przez bandę oprychów jest jedną z moich ulubionych na liście TOP :)Fozzie pisze:tak, tego typu "westerny" są praktycznie jedynymi, jakie oglądam (oprócz Truposza, rzecz jasna :) )sławekg pisze:Fozzie podobał Ci się ten film o którym pisałem?
W weekend Julie & Julia - całkiem przyjemny filmik z jak zwykle doskonałą Meryl Streep po którym ma się ochotę pójść na obiad do dobrej restauracji. A już widok soli smażonej w maśle czy homarów powodował wyraźne reakcje żołądka ;)
- frankenstein
- eljanusz
- Japanese Whispers
- Kontakt:
Pewnego razu NA DZIKIM ZACHODZIEAgentCooper pisze:A "Dawno Temu w Ameryce" ??? Absolutnie kultowy spaghetti western Sergio Leone z genialną muzyką Ennio Moricone. Bez tego filmu image Fields Of The Nephilim też zresztą pewnie wyglądałby inaczej. Początkowa scena oczekiwania na pociąg przez bandę oprychów jest jedną z moich ulubionych na liście TOP :)Fozzie pisze:tak, tego typu "westerny" są praktycznie jedynymi, jakie oglądam (oprócz Truposza, rzecz jasna :) )sławekg pisze:Fozzie podobał Ci się ten film o którym pisałem?
Kazik i The Orb też wykorzystali w swoich kawałkach motyw "harmoniki"
- AgentCooper
no oczywiscie ze tak :) Napisałem co innego
A ciastko też wyglądało cudnie

A ciastko też wyglądało cudnie
- frankenstein
Faktycznie - termin spaghetti western do gangsterskiej sagi nie bardzo pasuje. Ale reżyser ten sam. 
Dla mnie wszyscy ludzie wyglądają tak samo.
Ray Charles
Ray Charles
-
- Japanese Whispers
holy grail dla odrpężenia, "wiecie że są sposoby odróżnienia czy ona jest wiedźmą czy nie?" i cała scena z wieśniakami i wiedźmą a także rycerzami którzy mówią Ni... echhh :D
- AgentCooper
Zero - konstrukcja w klimacie Amorres Perros czy Babel ale ogólnie super się ogląda. Jeden z tych filmów które warto obejrzeć kilkukrotnie bo przy pierwszym razie nie da się raczej wychwycić wszystkich krzyzujacych się wątków. Polecam.
- s'the figurehead
- Disintegration
Czytam i słucham o tym filmie od kilku dni, więc na pewno się wybiorę. Twoja opinia utwierdza mnie w przekonaniu, że to dobre, polskie kino. 
The Imaginarium of Doctor Parnassus.
Wlasnie wrocilem z kina: Ledger, Deep, Law i Farrel w sosie Terryego Gilliama. Zjawiskowo i widowiskowo.
Wiecej: http://www.doctorparnassus.co.uk/
Wlasnie wrocilem z kina: Ledger, Deep, Law i Farrel w sosie Terryego Gilliama. Zjawiskowo i widowiskowo.
Wiecej: http://www.doctorparnassus.co.uk/
Dziś puszczę chyba w szkole językowej na zajęciach Kruka :D
- alberto balsalm
- The Top
nie:) z horrorów warto natomiast zobaczyć klasyczną "zagadkę nieśmiertelności" z deneuve i bowiem (w tym filmie ani razu nie pada słowo "wampir") oraz dość świeżą produkcję ze skandynawii - "let the right one in". oba miażdżą, choć oba w inny sposób.love_cat pisze:Wampirycznie;
o co chodzi z tym całym "Zmierzchem"?
przereklamowane czy warto zobaczyć?
jakiś fajny tekst po angielsku, który wyraża moją osobowość.
- Nell
- Numer gadu-gadu: 8089586
Ja po Zmierzchu do tej pory mam traumę. Pomysł, żeby to obejrzeć był jednak błędem. 

Lost forever in a happy crowd