Nawiązania w Club America
-
- Easy Cure
- Numer gadu-gadu: 0
Nawiązania w Club America
Może wymyślam,ale...
Wczoraj wieczorem słuchałem sobie Club America, z tym że skupiłem się na samej muzyce, a tekst zostawiłem na boku.Powiecie: I co z tego?? No nic, ale dostałem olśnienia(dopiero teraz)
Czy macie jakieś skojarzenia słuchając Club America (chodzi mi konkretnie o warstwę muzyczną)?? Według mnie CA nawiązuje do utworów U2 jak Even Better Than The Real Thing, The Fly czy Until The End Of The World z Achtung Baby.Wypisz, wymaluj gitara The Edge'a
,a styl gry Coopera też przypomina styl gry Mullena. Słuchałem wiele razy CA i nigdy nie mogłem się przekonać do niego tak do końca (jak dla mnie dość przeciętny song jak na The Cure), ale wczoraj coś drgneło :o Może ktoś z Was ma podobne lub inne skojarzenia?? :)

"...never quite said what I wanted to say to you, never quite managed the words to explain to you, never quite knew how to make them believable..."
-
- The Top
- The Exploding Boy
- Boys Don't Cry
- qiur
- The Head On The Door
- Kontakt:
moja dziewczyna, gdy sie tylko poznalismy, po uslyszeniu 'Want' zapytala czy to U2 'a no bo jakos brzmi podobnie' ;)WHISPERS CURE CARLENA pisze:Ja tam się na warstwach muzycznych nie znam,ale po pierwszym przesłuchaniu "Clubu America" myślałam że nie śpiewa go Robert tylko Bono
System Eliminacji Studentów Jest Aktywny
- Nevyn
- Disintegration
- Numer gadu-gadu: 2339800
- Kontakt:
ja też nie przepadam.... wprawdzie maja parę "catchy" piosenek... i pare niesamowitych hitow (Pride, One, Where the streets...., Sunday bloody sunday...) ale ogólnie.... raczej mi nie pasują...anhviet pisze:nie lubie UUU DWA![]()
tia... na przykład takie Harold&Joe....anhviet pisze:, a Club America jest rzeczywiscie dosc nietypową piosenką jak na oficjalne wydanie THE CURE , bo w sumie na stronach B lub w "odrzutach" studyjnych wiele "dziwactw" juz popełniali. :D
Have a Cure day :)