polska muzyka nie ma przyszlosci :D .Nevyn pisze:Muchy,
Orchid,
Polska muzyka ma przyszłość ;)
schwilowo nic nie slucham...
Ja tez sobie ostatnio zapodaje muchy. O ile na poczatku bardzo mi sie podobalo to teraz juz mocno znudzilo... Ale to niezly ogolnie zespolNevyn pisze:Muchy,
Orchid,
Polska muzyka ma przyszłość ;)
Toż to jakiś bluff! Przyspieszony prima aprilis!peiter pisze:najnowsze ujawnienie Maryli Rodowicz "Cyan Mator"
odszczekuje wszystko co kiedykolwiek złego o niej napisalem lub pomyslalem
po tylu latach taki wzlot..
musze przyznać, ze kiedy dowiedziałem się o Jej planowanej współpracy z Nergalem - nie wierzyłem... przecie to inne muzyczne światy i generacje. a jednak! Całe przedsięwzięcie dodatkowo utopione w znakomitej chropawej produkcji Tomka Bonarowskiego.
ale mniejsza o produkcje - już pierwsze sekundy powoduja ze przecieramy ze zdumienia oczy - to ta sama Maryla od "Malgośki" i "Wsiąść do pociągu bylejakiego?" - najpierw z prawego kanału riff posępny, sabbathowski niemalże, potem w lewym stopa i werbel jak grzmot.. nie powstydziłby się tego ni TypeONegative ani Pantera! a potem ten głos.. w zasadzie ryk!!!! Jezu - jak Ona daje! cóż za metamorfoza!!!!!!!
Utwory raczej w średnich tempach - wiadomo, wiek robi swoje.. Wszechobecny ciężki nastrój, ale bez patosu i sztuczności ala withintempation (fu!) W teksty nie zdażyłem się jeszcze wsłuchać - bo po angielsku, ale na pierwszy słuch - mocne, kontestujące ludzkie upodlenie w obecnych stechnicyzowanych czasach. No nie spodziewałem się.. 45 minut bez 20sekund. 45 minut diamentowego błyszczącego metalu bez skazy! Kiedy wybrzmiewa ostatni "Astral Believer" - pozostaje tylko wcisnąć ponownie PLAY w odtwarzaczu.. RESPECT Marylo. Już dzisiaj dla mnie płyta roku!